H Farmers Republic ανοίγει νέους ορίζοντες στο εμπόριο των βρώσιμων αγαθών...

by Angellight Services Ltd
H Farmers Republic ανοίγει νέους ορίζοντες στο εμπόριο των βρώσιμων αγαθών...

Ευρετήριο Άρθρου


Η πρώτη στεγασμένη Αγορά Παραγωγών στην Ελλάδα, η Farmers Republic είναι γεγονός. Στον Κόμβο του Αγίου Στεφάνου, σε μια στεγασμένη και πλήρως κλιματιζόμενη αίθουσα 1.200 τ.μ, οι Έλληνες παραγωγοί για πρώτη φορά συναντούν απευθείας τους καταναλωτές και «συστήνουν» οι ίδιοι τα προϊόντα τους.

Στις προθήκες του Παντοπωλείου βρίσκονται περισσότερα από 1000 συσκευασμένα βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα μικρών παραγωγών, ενώ 40 καλλιεργητές με φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής ολοκληρώνουν την εικόνα αυτού του
πρωτοποριακού εγχειρήματος που χαίρει ήδη θερμής υποδοχής από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού.
H «Δημοκρατία των Αγροτών», φτιαγμένη στα πρότυπα των Farmers Republic που κερδίζουν έδαφος διεθνώς και ειδικά της λονδρέζικης Borought Market, ανατρέπει τα δεδομένα στο εμπόριο βρώσιμων αγαθών, τολμώντας να φέρει σε άμεση και ειλικρινή επαφή τους παραγωγούς με το καταναλωτικό κοινό της πρωτεύουσας. Ανοίγει νέους ορίζοντες, χωρίς μεσάζοντες, σε παραγωγούς με περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης και πολλαπλασιάζει ποιοτικά τις επιλογές των καταναλωτών.
Εδώ ο πολίτης αποκτά δύναμη και δυνατότητα επιρροής. Η απευθείας επαφή των παραγωγών με τους κατανα-λωτές, δημιουργεί ένα πλαίσιο αμφίδρομης επικοινωνίας και οικοδόμησης προσωποποιημένων και ισότιμων σχέσεων αλληλε-πίδρασης. Ο αγρότης μαθαίνει τις ανάγκες των πελατών του από «πρώτο χέρι» και ο πελάτης μεταφέρει στην «πηγή» τις επιθυμίες του, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης.
Η Farmers Republic δημιουργήθηκε από την ομάδα του «Γίνε Αγρότης» της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Μετά την επιτυχία των on line περιβολιών, που κέρδισαν την εμπιστοσύνη δεκάδων καλλιεργητών και εκατοντάδων νοικοκυριών, πέρασε στο επόμενο τολμηρό και καινοτόμο βήμα.
Aποτελεί την πρώτη πραγματική Αγορά Παραγωγών (farmers market) στη χώρα μας, και παράλληλα την πρώτη ιδιωτική στεγασμένη αγορά στην Αττική. (Στη λαϊκή αγορά του Farmers Republic δεν βρέχει, δεν έχει κρύο, ούτε ζέστη. Ο συνωστισμός και τα συγκρουόμενα καροτσάκια ΔΕΝ έχουν θέση εδώ.) Επίσης διαθέτει παντοπωλείο, e-shop (www.farmersrepublic.gr) και διανομή κατ' οίκον! Η λαϊκή αγορά λειτουργεί κάθε Σάββατο και Τετάρτη, ενώ το παντοπωλείο και το ηλεκτρονικό κατάστημα, καθημερινά, εκτός Κυριακής.
Χρησιμοποιώντας ένα κανάλι διανομής με τρεις πυλώνες, εξασφαλίζει την έγκαιρη παράδοση αλλά και την καλύτερη τιμή σε πιστοποιημένα, ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλά και βιολογικά προϊόντα, με τους καλύτερους μηχανισμούς.
Η Farmers Rebublic, στηρίζει τον Έλληνα γεωργό- κτηνοτρόφο- οικοτέχνη –βιοτέχνη τροφίμων, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε χαμηλότερη τιμή από τις κλασικές λαϊκές αγορές και τα Super Market.
Επιπλέον, δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου και της ελληνικής υπαίθρου, επιτυγχάνοντας παράλληλα την ενίσχυση της απασχόλησης στις συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριότητας.
Στόχος είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης, με προτεραιότητα στις ποικιλίες της Ελληνικής Γης, όπως και η επαναφορά αξιών και η τήρηση κανόνων ηθικής στη διάθεση τροφίμων.
Έτσι γίνεται κιβωτός της ελληνικής φύσης, αφού δίνει έμφαση στα προϊόντα βιολογικής και παραδοσιακής καλλιέργειας, στους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και στη διαιώνιση των σπόρων και ποικιλιών που αναπτύχθηκαν και ευδοκίμησαν με το πέρασμα του χρόνου στον τόπο μας και σήμερα σπανίζουν.
Εκλεκτά φρούτα, λαχανικά, τυροκομικά, αλλαντικά, καθώς και κρέας, μέλι, ξηροί καρποί, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, σπιτικά γλυκά, είδη αρτοποιίας και αμέτρητα άλλα διατροφικά αγαθά, εξαιρετικής μόνο ποιότητας, έχουν θέση στα ράφια, στα ψυγεία και στους πάγκους της Farmers Republic.
Το Farmers Republic φιλοδοξεί να κάνει τις αγορές μοναδική εμπειρία! Με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση τόσο των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών διοργανώνει δράσεις που αφορούν τους τρόπους και τα μέσα καλλιέργειας, την ιδιαίτερη ταυτότητα των τοπικών προϊόντων, την ιστορία τους και τη διαμόρφωση της διατροφικής συνείδησης.
Μία υπερσύγχρονη Κουζίνα λειτουργεί στους χώρους της Farmers Republic, όπου προσφέρονται σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές συνταγές, με προϊόντα από το Παντοπωλείο και τη Λαϊκή.
Το εγχείρημα της Farmers Republic υποστήριξαν με χορηγίες, οι εταιρείες Bosch, Neff και ΙΝΟΜΑΚ ΑΒΕΕ, οι οποίες έχουν εξοπλίσει με τα είδη τους την Κουζίνα, ενώ τα είδη συσκευασίας και αποθήκευσης ανέλαβε η Sanitas.

Παραγωγέ πιάσε μια θέση στο μέλλον....
Η συνεργασία με το Farmers Republic γίνεται με ξεκάθαρους όρους, χαμηλό κόστος και εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες καθώς και όσους ασχολούνται με την παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση τροφίμων.
1) Σημείο λιανικής στο παντοπωλείο αλλά και ηλεκτρονικό σημείο πώλησης μέσω του e-shop. Εφαρμόζεται η διαδικασία της παρακαταθήκης, με μια μικρή προμήθεια και εκκαθάριση στα τέλη του μήνα.
2) Πρόσβαση στην πρώτη στεγασμένη και κλιματιζόμενη λαϊκή αγορά, με ένα ημερήσιο εισιτήριο. Την ευθύνη για την πώληση την έχει ο ίδιος ο παραγωγός, ο οποίος ορίζει τις τιμές, εισπράττει και εκδίδει τις αποδείξεις.
3) Διακεκριμένα σημεία προβολής προϊόντων διατίθενται με συμβολική χρέωση μηνιαίου δικαιώματος χρήσης, κατόπιν συμφωνίας.
4) Πρόγραμμα διαχείρισης των παραγγελιών μέσω κινητού.
5) Διανομή των προϊόντων κατ' οίκων, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.
6) Εξαγωγικές δυνατότητες με όχημα το Farmers Republic και τις διεθνείς συνεργασίες του.
7) Υποστηρικτικές υπηρεσίες marketing και βελτίωσης των καλλιεργειών, σε χαμηλές τιμές, με τη βοήθεια συνεργαζόμενων γεωπόνων, τεχνολόγων τροφίμων, φορέων ελέγχου και εταιριών πιστοποίησης, διάθεσης σπόρων, εργαλείων, εξοπλισμού, συσκευασιών, γραφιστών κ.α.
8) Σε ειδικές προθήκες, στους πάγκους της λαϊκής αγοράς και στα ράφια του παντοπωλείου, προβάλλεται το βιογραφικό των παραγωγών, η μέθοδος καλλιέργειας και παρασκευής των προϊόντων τους καθώς και η ιστορία των περιοχών που αναπτύσσουν τη δράση τους.
9) Οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό που παρουσιάζεται στο χώρο και εστιάζει σε ιδιαίτερα προϊόντα και πρόσωπα, τα οποία έχουν διαγράψει αξιοζήλευτες πορείες στο χώρο της διατροφής κάνοντας τη «διαφορά».
Το Farmers Republic στηρίζει τον Έλληνα γεωργό, τον κτηνοτρόφο, τον οικοτέχνη και το βιοτέχνη των τροφίμων, δημιουργώντας ένα τριπλό «κανάλι» δίκαιου εμπορίου και συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου, που ευνοούν την απασχόληση στο χώρο μας.
Αναδεικνύει τα παραδοσιακά πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, επαναφέροντας τις αξίες και την ηθική στη διάθεση των τροφίμων.
Επενδύει στην εργατικότητα, τις επιχειρηματικές ικανότητες, τις παραδόσεις και τις αξίες του λαού μας, δημιουργώντας ένα εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης.

Διεύθυνση: 23ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, Χίου 1, Κρυονέρι, 145 68
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: +30 210 6202309