Μια νέα γυναίκα μας παρουσιάζει την επιτυχημένη επιχειρηματική της δραστηριότητα.

by Angellight Services Ltd

Ευρετήριο Άρθρου


Κυρία Τιρπιντήρη, πείτε μας δυο λόγια για την εταιρεία σας Falcon S.A. Πότε ξεκινήσατε να δραστηριοποιήστε στο χώρο, ποια η μέχρι τώρα πορεία σας και ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;
Η FALCON Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται εδώ και 20 έτη στο χώρο των Πρώτων Υλών Βιομηχανιών

Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκων, Ζωοτροφών και άλλων βιομηχανικών εφαρμογών,εκπροσωπώντας διεθνείς εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και εξειδικευμένο τμήμα, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τις εξαγωγές Ελληνικών τροφίμων με την επωνυμία Ol-eve. Το κίνητρο για τη βέλτιστη ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του ανθρώπου, με άξονα την αξιοπιστία και την άριστη ποιότητα των προϊόντων, δομεί τον κυρίαρχο στόχο της εταιρείας μας, από την ημέρα της ίδρυσής της έως και σήμερα. Εδώ και αρκετά χρόνια πρωτοπορώντας, εδραιώνοντας τη δραστηριότητά της στις απαιτήσεις και τάσεις του σύγχρονου εμπορίου, με έμπειρο στελεχικό δυναμικό (με επιστημονικό υπόβαθρο), συνεχή παρουσία σε εκθέσεις και σεμινάρια στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά. 
Θα δανειστώ τη φράση ενός Κινέζου συνεργάτη μας, προσπαθώντας να αποδώσω τα λεγόμενά του στα Ελληνικά, προκειμένου να περιγράψω το μέλλον. «Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος αλλά υπάρχει άπλετο φως».

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε πόσο έχει επηρεάσει εσάς και γενικότερα τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιήστε;
Η κρίση (η οποία δεν είναι μόνο οικονομική) έχει επηρεάσει κατά πολύ και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, ειδικότερα εταιρείες που δεν αλλάζουν στο χρόνο, δεν ενημερώνονται και υστερούν στην οργάνωση και στην καινοτομία. Οι αξίες της εταιρείας, η αφύπνιση και η αγάπη μας για το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαστε, μας κρατούν σε υψηλή και ανοδική πορεία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στην επιτυχία μας έχει συντελέσει η σωστή επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού, η ενημέρωση για το περιβάλλον και τα δρώμενα στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών, η Έρευνα και η Ανάπτυξη νέων κατηγοριών, προϊόντων και πελατολογίου, ο χρηματοοικονομικός σχεδιασμός, η παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων, η επικοινωνία των υπηρεσιών μας (διαρκής επαφή με τους πελάτες, παρουσία στο διαδίκτυο, σε σεμινάρια, διοργάνωση εκδηλώσεων, σε εκθέσεις, στον τύπο κ.α) και η εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων της επιχείρησης.

Πώς ήρθε η ιδέα για την ίδρυση της δεύτερης εταιρείας σας της ΟL- EVE για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό;
Όντας ενεργό μέλος της Falcon με σφαιρικές ευθύνες, η γέννηση της Ol-eve, ήταν ένα κομμάτι της φιλοπρόοδης σκέψης που συνιστά τη φιλοσοφία της εταιρείας μας. Χαίρομαι που υπήρξα και εγώ προσωπικά εμπνεύστρια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, την οποία επίσης υλοποιώ με όρεξη και ζήλο. Η ιδέα αυτή αποτέλεσε φυσικό επόμενο λόγω του ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς μας είμαστε φανατικοί οπαδοί της φύσης, των ανθρώπινων δυνατοτήτων και της αειφόρου ανάπτυξης. Όταν η οικογένεια είναι ενωμένη, ο στόχος ξεκάθαρος και η διάθεση για εργασία μεγάλη, τα θαύματα είναι μόνο η αρχή! Σημαντική ώθηση έδωσαν σε αυτή την απόφαση οι άνθρωποι που ήταν κοντά μας, οι οποίοι μας προέτρεψαν να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, γιατί τα προϊόντα μας είναι μοναδικά.
Επιπλέον, θελήσαμε να αποδείξουμε πως το Ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα είναι δυνατό.
Κεντρικό στοιχείο στο λογότυπό μας είναι μια γυναικεία γυμνή φιγούρα, η Εύα (προκύπτει από την ιδιότυπη φράση μας Ol-eve), μια πρωτότυπη σκέψη για συσκευασίες τροφίμων! Η Ol-eve συμβολίζει τη Ζωή, τη Γέννηση, την Εξέλιξη, τη Γη, τη Φύση και τα δώρα της, την Υγεία, την Αυθεντικότητα, την Αγνότητα, τη σύζευξη του Μοντέρνου με το Παραδοσιακό. Το εικαστικό και λεκτικό, Ol-eve Family Estate & Products, αντικατοπτρίζει τα πιστεύω μας και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από τις διεθνείς αγορές.
Το κτήμα μας στο Σίγρι της Λέσβου με την αστείρευτη ηλιοφάνειά του μας χαρίζει απλόχερα αγαθά απαράμιλλης ποιότητας. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην καλλιέργεια και συλλογή του καρπού, στην παραγωγική διαδικασία, τις αναλύσεις, στην αποθήκευση και στη συσκευασία, προκειμένου το τελικό προϊόν να διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά (λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα) και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (γεύση, υφή, χρώμα, μυρωδιά). Αξιοποιώντας φυσικούς πόρους όπως φύκια, κλαδιά, κοπριά από οργανική εκτροφή ζώων λιπαίνουμε οργανικά το χώμα. Σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες δυνάμεις (με σεβασμό στο περιβάλλον), η ποιοτική παραγωγική δυναμική αυξάνεται.
Αυτοσκοπός μας είναι να γνωστοποιήσουμε τα πλούσια και ανώτερα αγαθά της Ελληνικής γης και να συμβάλλουμε στη διάδοση της ολιστικής υγείας και μακροζωίας μέσω της Ελληνικής-Μεσογειακής γαστρονομίας και οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται (όπως π.χ. τουρισμός). Γι αυτό το λόγο η γκάμα μας συμπεριλαμβάνει προϊόντα της Λέσβου (αγουρέλαιο, ελιές, ακατέργαστο αλάτι, σύκα, σάλτσα ροδιού κ.α.) αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας (ελιές Θάσου, ελιές Καλαμάτας, μέλι, αποξηραμένες ντομάτες κ.α.). Η ιστοσελίδα μας περιέχει αναλυτικά στοιχεία για τη διατροφική αξία, εξυπηρετώντας τον παραπάνω σκοπό, λειτουργεί ως πύλη ενημέρωσης με αξιόλογες πληροφορίες (ιστορικές αναδρομές, ορισμούς, συνταγές κ.α.). Παράλληλα, όλη η επικοινωνιακή μας στρατηγική έχει χτιστεί με γνώμονα την ευεξία, τη θέληση να παρέχουμε και να προάγουμε Υγιεινές λύσεις και προτάσεις για το σώμα και το νου.

Ποια η ανταπόκριση της διεθνούς αγοράς στα ελληνικά προϊόντα; Ποιες οι κύριες χώρες εξαγωγών σας;
H ανταπόκριση είναι ενθουσιώδης. Τα προϊόντα μας έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις σε όποια Ήπειρο ταξίδεψαν ενώ έχουν αναγνωριστεί για τη διαφορετικότητα, ποιότητα και αυθεντικότητά τους και από Έλληνες που τα έχουν δοκιμάσει. Εξάγουμε κυρίως στην Κίνα, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία και στη Ρωσία. Στο στρατηγικό μας πλάνο ακολουθούν και άλλες χώρες στην Ευρώπη αλλά και εκτός (όπως Αυστραλία, Βραζιλία, Αμερική), οι οποίες χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση, συνεχή παρουσία και κινήσεις, υπομονή, επιμονή και ευελιξία όπως άλλωστε και οι χώρες στις οποίες εισχωρούμε σταδιακά.

Γιατί επιλέχτηκε η Λέσβος ως ο τόπος παραγωγής αυτών των προϊόντων;
H Λέσβος-εκτός του ότι είναι η περιοχή καταγωγής μας (άρρηκτος δεσμός), είναι ένας παράδεισος αισθήσεων με παρθένο υδροφόρο ορίζοντα, ένας ευλογημένος και γραφικός τόπος γεμάτος αντιθέσεις. Η Λέσβος χαίρει της μεγαλύτερης ηλιοφάνειας στη Μεσόγειο, ολοκληρώνοντας έτσι το έργο μας καθώς τα δέντρα (μη εντατικής καλλιέργειας) φωτίζονται από την κορφή ως τη ρίζα. Επιπλέον, το κτήμα περιβάλλεται από θάλασσα, προσδίδοντας περαιτέρω αξία.
Στη Λέσβο ευδοκιμεί η πλήρης πυραμίδα της ιδανικής διατροφής με τα απαραίτητα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η γη είναι εύφορη και η θάλασσα σφύζει από ζωή, οι κάτοικοι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν τις υπέροχες γεύσεις, δημιουργώντας εξαιρετικούς συνδυασμούς και συνταγές. Οι καρποί συλλέγονται με προσοχή και φροντίδα, μαγειρεύονται και αποθηκεύονται με παραδοσιακούς τρόπους, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται προηγμένες τεχνικές. Προϊόντα ακατέργαστα, από αγνές εκτάσεις, πηγές αντιοξειδωτικών (ελαιόλαδο, ρόδια, μούρα, τσάι του βουνού, δεντρολίβανο χαμομήλι), φυτικών ινών (δημητριακά, φρούτα-για παράδειγμα σύκα), ωμέγα-3, 6, 9 λιπαρών οξέων (ελαιόλαδο, σαρδέλες, γαρίδες, αυγά), βιταμινών (φρούτα, ελιές και λαχανικά, θαλασσινά), μετάλλων-ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο (αποξηραμένα σύκα, ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι, γαλακτοκομικά και κρέας, αμύγδαλα, όσπρια, σπανάκι, θαλασσινά). Αλλά η απόλαυση και η αυτάρκεια δεν είναι μόνο γαστρονομικής φύσεως...
Στο νησί κανείς συναντά μια αξιοζήλευτη ποικιλία εικόνων. Το απολιθωμένο δάσος, βραχώδη σημεία, σπάνια είδη φυτών και πτηνών (και αποδημητικών τους μήνες Απρίλιος-Μάιος), διάσημος ψαρότοπος, ποτάμια που χύνονται στη θάλασσα, δαντελωτές ακτές, όμορφα λιμάνια, βουνά, θερμές πηγές, ιστορικά μνημεία, ξακουστές εκκλησίες και μοναστήρια, γαστρονομικές απολαύσεις με πληθώρα θρεπτικών συστατικών, άνεμοι ιδανικοί για ιστιοσανίδα είναι απλά κάποιες αλήθειες για να αφήσουν τη φαντασία σας να καλπάσει. Ο γεωμορφολογικός χάρτης της Λέσβου προδίδει την μεγαλοπρέπεια του τόπου. Ο Αλμπέρ Καμύ είχε γράψει για το Σίγρι της Λέσβου: “Το Σίγρι είναι ο τόπος των θεών, εδώ θα ζήσω, ίσως για πάντα». Ο Οδυσσέας Ελύτης για τη Λέσβο “Πουθενά σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ο ήλιος και η Σελήνη δε συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά, δε μοιράζονται τόσο ακριβοδίκαια την ισχύ τους, όσο επάνω σε αυτό το κομμάτι της γης που κάποτε, ποιος ξέρει, σε τι καιρούς απίθανους, ποιος θεός, για να κάνει το κέφι του, έκοψε και φύσηξε μακριά ίδιο πλατανόφυλλο καταμεσής του πελάγους.”

Ol-eve, Family Estate & Products®
is a Tradename of Falcon S.A.
http://www.ol-eve.com