Απολογισμός ενός κύκλου έκδοσης και δημιουργίας

Αγαπητοί και Αγαπητές,
Συνεργάτες και αναγνώστες της «Κοινωνικής Επιθεώρησης». Κλείσαμε με το 28ο τεύχος ένα μεγάλο κύκλο παρουσίας και πνευματικής αναζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος μας.
Επιχειρήσαμε να δώσουμε βήμα στους πολίτες, που έχουν ανησυχίες για τις εξελίξεις και τις κοινές μας υποθέσεις. Προβάλαμε τις απόψεις των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Δημιουργήσαμε τακτικές στήλες, με αρθρογραφία και συνεντεύξεις, για την πολιτική, την οικονομία, τη νέα επιχειρηματικότητα, την ανθρωπιστική κρίση, τη φιλοσοφία και την τέχνη.

Πλήθος ανθρώπων, εθελοντικά έδωσαν το παρόν σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτό το εγχείρημα, να δημιουργήσουμε ένα έντυπο και ηλεκτρονικό βήμα ενημέρωσης και διακίνησης σκέψεων και προβληματισμών. Ένα βήμα «Συμπόσιο Ιδεών».
Γνωρίζετε οι αρκετές χιλιάδες μόνιμων αναγνωστών και επισκεπτών της ιστοσελίδας του περιοδικού(πάνω από 6.500 άτομα), ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα για Επικοινωνία και Ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και η ευρύτερη κοινότητα της Ε.Ε.
Γνωρίζουν ακόμη καλύτερα, οι συνεργάτες του περιοδικού, τον χρόνο και τον κόπο που χρειάστηκε για να στηθεί στα πόδια της αυτή η προσπάθεια.
Θέλω να τους ευχαριστήσω εγκάρδια (την φίλη και διακεκριμένη αρχισυντάκτρια Γιώτα Χουλιάρα. Τον φίλο μου Νίκο Μουλίνο με τα χρονογραφήματά του. Την Μαρία Συράκου και την Αναστασία Χατζόγλου που με τις στήλες της φιλοσοφίας και τις εικόνες της ζωγραφικής, έδωσαν μία ξεχωριστή πνοή στο περιοδικό. Την εξαίρετη ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, που με τα ευρηματικά της άρθρα, ανέδειξε το κοινωνικό και ψυχικό κόστος των συνανθρώπων μας από τις συνέπειες της κρίσης) και βέβαια όλους τους συνεργάτες που κόπιασαν για την έκδοση του περιοδικού. Επίσης να διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσουμε να ξανανοίξουμε τα φτερά μας. Η «Κοινωνική Επιθεώρηση» ήρθε για να μείνει με τη μία ή την άλλη μορφή. Με ύλη ενδεχόμενα περισσότερο θεματική, αλλά με βήμα πάντα ανοιχτό στους προβληματισμούς και τις νέες ιδέες.
Το οικονομικό βάρος αυτής της προσπάθειας και η συμμετοχή των συνδρομητών και αναγνωστών, θα προσδιορίσουν τη νέα μορφή της έκδοσης τους περιοδικού.
Στο μεσοδιάστημα μέχρι την έντυπη επανέκδοση, θέλω να καλέσω πρωτίστως τους συνεργάτες της μόνιμης αρθρογραφίας, τους συνδρομητές και τους αναγνώστες, να στέλνουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού. Να κρατήσουμε ενεργό το πνεύμα έκφρασης των αναγνωστών μας και όλων όσων θέλουν δημόσια να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Άρθρα και απόψεις, αναλύσεις και προτάσεις σας θα είναι ευπρόσδεκτες για να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού σε μηνιαία βάση. Σας καλούμε να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε σύντομα να επανεκδώσουμε έντυπα το περιοδικό «Κοινωνική Επιθεώρηση».
Σημαδιακό και ιδιαιτέρως επίκαιρο το 28ο τεύχος:
Για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, για την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές, για τη ναυαρχίδα μας στον τουρισμό.
Για τις απειλές του Ερντογάν και τις επιχειρήσεις του, φαντάζει ο «ταραξίας» της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πρέπει με αποφασιστικότητα να απαντηθούν.
Για την πνευματική αναγέννηση της παιδείας, ως προϋπόθεση για μία ανθρωπινότερη κοινωνία.
Για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς που παραμένουν ασθενείς.
Για την τέχνη και τη μαγεία της εικόνας και της φιλοσοφίας.
Εύχομαι καλές γιορτές και τα μηνύματα των ημερών να βασιλεύουν επί γης για ειρηνική συνύπαρξη των λαών και αλληλεγγύη των ανθρώπων.

Χρόνια Πολλά!
Καλές γιορτές και ελπιδοφόρες μέρες.
Από τη Διεύθυνση Έκδοσης του περιοδικού.